Sd vågmästare i Landskrona

Tack vare stöd från sverigedemokraterna (sd) kunde den styrande treklövern i Landskrona under måndagskvällen få igenom sin budgetproposition. Sd utnyttjade sin vågmästarroll och röstade vid kommunfullmäktigesammanträdet för kommunstyrelsens förslag.

Den budget som kommunfullmäktige antog vid fullmäktigemötet på måndagskvällen skiljer sig inte mycket från den som antogs i somras. Men på en viktig punkt blir konsekvenserna av budgeten annorlunda.

I den borgerliga budgeten så finns ingen ökad kommunal satsning på Komvux trots att regeringen beslutat att statsbidragen för kommunal vuxenutbildning ska skäras ner kraftigt. Detta kritiserades av socialdemokraterna (s) som ville att Landskrona kommun för att kompensera för det slopade statsbidragets skulle skjuta till 4,3 miljoner till Komvux.

Men protesterna blev förgäves för med Sverigedemokraternas hjälp kunde den borgerliga minoritetsregeringen bestående av folkpartiet, moderaterna och miljöpartiet ändå ro hem sin budget.

- Jag är såklart glad för att jag får igenom min budget i kommunfullmäktige, säger folkpartisten Torkild Strandberg som är nyvald kommunstyrelseordförande i Landskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".