Öresundskraft föll i slutsekunderna

Basketlaget Öresundskraft från Helsingborg kunde på fredagen säkra en plats i slutspelet vid seger hemma mot regerande mästarna Plannja, men helsingborgslaget tappade segern då Plannja satte en tvåpoängare när nio sekunder återstod. Plannjas segersiffror skrevs till 85-86.

– Matchen blev inte som vi hade hoppats men publiken fick valuta för sina pengar, säger Öresundskrafts Anders Rönndahl som var mycket besviken efter matchen.

Plannja kontrollerade tempot under större delen av matchen och var också bäst på omställningar.

– Vi fick hela tiden jaga och spela i uppförsbacke. Det blir tufft och tyvärr avgörs det på andra omständigheter i slutet.

Bäste poängplockare i Öresundskraft var amerikanske guarden Tony Bethel med 35 poäng och det som skilde lagen åt var en poäng och några tveksamma domslut .

– Det kunde gått åt båda hållen, säger Anders Rönndahl.

Med en vinst hade Öresundskraft varit klara för slutspel och med två omgångar kvar behövs ytterligare två poäng för att helsingborgslaget skall ta sig vidare.

– Vi tar dem förhoppningsvis redan på tisdag mot 08 Stockholm. Det blir en mycket viktig match för båda lagen, nu hörde jag att de vann i kväll också, vilket gör att vi helt enkelt måste vinna, säger Anders Rönndahl.