Svedala kommun

I Svedala kommun reagerar miljöpartiet emot det omfattande samarbetet mellan de olika partierna i kommunfullmäktige, framför allt mellan moderater och socialdemokrater och det lokala Bara-partiet.
Det har medfört att socialdemokraten Björn Jönsson med moderaternas goda minne blivit kommunalråd och moderaternas Gösta Wrangel oppositionsråd - men vad säger då Wrangel om miljöpartiets påståenden om att samarbetet skulle vara skadligt för demokratin: Del 1 Miljöpartiet i Svedala vill bromsa utbyggnadstakten, framför allt den som sker omkring Sturups flygplats och hävdar dessutom att allt för stora investeringar i kommunala byggnader bidragit till att det nu är tomt i kassan, miljöpartiets René Lundström. Del 2 I debatten deltog det socialdemokratiska kommunalrådet Björn Jönsson, moderaten Gösta Wrangel, miljöpartiets René Lundström och Carl-Göran Sjöstedt från Barapartiet. Reporter Henric Borgström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista