Kränkningarna minskar på GA-skolan

På Gustav Adolfskolan i Landskrona har redan ett trettiotal föräldrar fått samtal hem sedan ordningsreglerna skärptes i fredags. Efter stängningen av skolan i torsdags på grund av att raketer skjutits inne på skolan, beslutade skolledningen om nolltolerans, där brott mot ordningsreglerna leder till samtal hem.

– Det var ett tiotal samtal idag, det är en halvering. Det rör sig om svordomar eller yttranden som kan tolkas kränkande, säger Lisbeth Månsson, områdeschef för skolorna i det norra området i Landskrona.

Under eftermiddagen idag har skolledningen på Gustav Adolfskolan också suttit i möte med rektorer från andra grundskolor i Landskrona för att diskutera var de sex eleverna, som ska förflyttas från skolan, ska placeras.

Samtidigt kräver nu flera föräldrar på skolan att inte bara elever flyttas. Även skolledningen bör ta konsekvenserna av de långvariga problemen.

Men områdeschefen Lisbeth Månsson håller inte med om kritiken. Hon anser att skolledning. Men och personalen tar sitt ansvar genom att nu ta nya, hårdare tag och jobba framåt.

– Vi vill gå vidare nu och titta framåt, säger Lisbeth Månsson.