Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Detta är sändningsledningen vid Sveriges Radio med ett viktigt meddelande till allmänheten i Sundsvalls kommun, Västernorrlands län. Det brinner i ett ställverk utanför Stockvik med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västernorrland.
(Publicerat igår kl 23.44)

Skånes Väls anförande

Mitt namn är Tony Wiklander och jag representerar Skånes väl. Dvs det parti som mina kollegor här ifrån riksdagspartierna säger sig inte ha någon sorts samverkan med.
Ändå vill en del säga upp den samverkan som inte funnits! Hur som helst så är ingen likgiltig inför vår existens. Det beror på två saker: Skånes Väl talar klarspråk. När vi kritiserar den massinvandring och åtföljande kriminalitet som skapar allt större problem för Skåne, och övriga Sverige, så utlöser detta en helt förutsägbar, hätsk reaktion hos de partier här runtomkring som är ansvariga för denna s k mångkultur. Kanske reaktionen idag dämpas något sedan vi kunnat ta del av skillnaden mellan verkliga åsikter och de officiella inom edra partier (gårdagens Uppdrag: Granskning). Om nu någon säger att frågan inte berör region Skåne så menar vi att den i högsta grad berör politiken och politikerna på alla nivåer. Det har Skånes Väl konkret bevisat under denna mandatperiod. Och på söndag är det sista chansen för väljarna på fyrå år att ha en mening om vår färdriktning. Skånes ’väl har inga dubbla budkap utan vidhåller att det bästa för både Skåne och Sverige är en invandringspolitik som ligger i linje med danska regeringens, inspirerad av framgången för Dansk Folkeparti. Därmed är vi inne på region Skånes ekonomi. Det är den andra orsaken till att vi skiljer ut oss från riksdagspartierna. Flera partier roar på skattehöjning. Högst ropar de som varit minst intresserade av några besparingar. Skånes Väl har hela mandatperioden slagits för kraftiga besparingar i den överdimensionerade politiska organisationen, vi gick emot 800 miljoner till Citytunneln samt att vi fortfarande håller oss med två jättelika huvudkontor i såväl Kristianstad som Lund. Beträffande vår huvuduppgift, sjukvården, skall jag be att få återkomma i debatten då vi nu bara har två minuter på oss för en presentation. Tony Wiklander, Skånes Väl
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".