Busschaufför åtalas för misshandel

På tisdagen inleds rättegången om en misstänkt misshandel av en 15-årig pojke på en buss i Knislinge. Det är en busschaufför i 60-årsåldern som är misstänkt för att ha tagit stryptag på pojken.

I somras körde busschauffören en buss i Knislinge. Med på bussen fanns två unga pojkar. Chauffören är misstänkt för att ha gett sig på en av de två pojkarna och tagit stryptag på honom. Chauffören erkänner att han tappat humöret efter att pojken provocerat honom och räckte finger åt honom. Han erkänner att han knuffat pojken i bröstet men förnekar att han tagit stryptag på honom och förnekar därmed också brott.

Busschauffören som idag står inför rätta är samme chaufför som blev irriterad på stökiga ungdomar på kvällsbussen från Broby till Kristianstad och vände helt sonika tillbaka mot bussgaraget i Broby och hällde ut deras alkohol. Det här hände i februari 2005 och chauffören blev hyllad av resenärer och kollegor. Och den senaste tiden har flera busschaufförer vittnat om stökiga turer och en jobbig arbetsmiljö med fulla personer ombord på bussarna framför allt under helgkvällar och helgnätter.