Helsingborg satsar mer per student

Helsingborgs stad satsar betydligt mer på sina studenter vad Lund gör, räknat i kronor per student. Dessutom har Campus Helsingborg fler tjänster som hjälper studenterna.

Helsingborgs stad satsar 14 gånger så mycket pengar per student som Lund gör. Det visar en undersökning som studenttidningen Lundagård har gjort. Helsingborg har betydligt färre studenter, men även totalt sett satsar staden fyra gånger mer än Lund.

Det studenterna i Helsingborg saknar mest är just andra studenter. Helsingborg har omkring 3 000, medan Lund har runt 40 000. Men i övrigt verkar Helsingborg omtyckt. Det kan bero på ett tätt samarbete mellan campus och kommun.

Marina Månsson läser till socionom. Hon har bland annat varit ordförande i Lunds socialhögskolas studentkår som spänner över båda städerna. I höstas skrev hon en rapport om att vara student i Helsingborg. Hon tror att det finns en attitydsskillnader mellan kommunerna.

– Jag tror inte att man frågar efter studenternas åsikter om hur det är att leva i lund, som man gör i Helsingborg, säger Marina Månsson.