Nio personer i Malmö begärda häktade

Sju män och två kvinnor begärdes på torsdagen häktade vid Malmö tingsrätt misstänkta för omfattande och grova brott. Flera av dem är misstänkta för förberedelser till människorov då de planerat att föra bort en programledare vid Sveriges Television som var med och gjorde ett satirinslag om Hells Angels.
Polisen och åklagaren har riktat misstankarna mot de nio personerna sedan tillslaget i tisdags mot Hells Angels lokaler i Åkarp och flera andra privata adresser. Hur nära koppling de nio personerna har till mc-klubben vill inte chefsåklagaren Jörgen Lindberg kommentera. Men brottslistan är omfattande och fem av de sju männen ska enligt åklagaren på något sätt ha förberett att föra bort en programledare på SVT. Det handlar också om två grova rån som inträffade tidigare i somras. Enligt vad P4 Radio Malmöhus erfar skulle det handla om ett hotellrån i Nässjö och kuppen mot Åhlens vid Triangeln i Malmö i juli, då två anställda överfölls och under pistolhot rånades på 100 000 kronor i varuhusets kassaskåp. Grovt narkotikabrott, grov stöld, grovt vapenbrott och häleri är andra brott som flera av de nio misstänks för. Samtliga män är mellan 26 och 37 år. De båda kvinnorna - 28 och 32 år gamla är begärda häktade misstänka för medhjälp till rånet i Malmö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".