Region Skåne granskar flygavtal

Nästa vecka tar den politiska ledningen i Region Skåne upp frågan om det kritiserade avtalet mellan flygplatsledningen i Kristianstad och City Airlines. Avtalet innebär att City airlines har garanterats inkomster på fyra miljoner kronor per månad för att flyga mellan Kristianstad och Stockholm:

Det är för att få en klarare bild av vad det här avtalet egentligen inneburit som politikerna i Region Skåne vill ta upp frågan. Region Skåne är en av delägarna till flygplats utanför Kristianstad. Den ägs till största delen av Kristianstad kommun, sedan Region Skåne och Hässleholms, Bromölla och Östra Göinge kommuner. Avtalet har redan granskats av tingsrätten i Kristianstad.

Det gjorde de eftersom Skyways stämt flygplatsbolaget för att ge ett otillåtet stöd åt deras konkurrent City airlines. Tingsrätten förbjöd i en tillfällig dom att avtalet ska få användas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".