Hyllievång.

Malmös nya landmärke utsett

Ett trevåningshus på 70 000 kvadratmeter med en bärnstensfärgad glasentré ska bli Hyllievångs nya köpcenter. Byggherren Sten & Ström presenterade det vinnande arkitektförslaget på onsdagen.

– Det var viktigt att skapa en stark identitet, ett nytt ”landmark” i Malmö. Det här blir unikt på sitt sätt, säger Johan Linnros som satt med i juryn.

Det första spadtaget ska tas i höst och köpcentret ska stå klart hösten 2009.

– Man vill få alla att känna sig komfortabla i den här miljön. Om inte en lite Oshoppingintresserad kille som jag kommer till det så har man misslyckats lite grand, säger Gert Wingårdh, från arkitektbyrån som ritat planerna för Hyllievångs köpcenter.

Köpcentret i det som ska bli Malmös nya stadsdel, Hyllievång, ska vara omgärdat av över 350 lägenheter och ha sin huvudentré i anslutning till ett kontorshus. Alldeles i närheten kommer den nya arenan ligga. Mest utmärkande med centret kommer att vara dess mjukt formade bärnstensfärgade huvudentré och att man ska utnyttja även centrets tak, där det ska finnas en park och ett såpa. Och så ska det finnas aktivitet här även om kvällarna. I form av till exempel en biograf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".