Pojke hade vapen i skolskåp

Polisen i Limhamn i Malmö utreder just nu en händelse, där en 13-årig pojke haft med vapen till sin skola. Enligt anmälan ska pojken ha haft en kniv och någon form av pistol, troligen ett luftvapen, i sitt skåp.

Det var på onsdagsförmiddagen som personal på skolan i Limhamn kontaktade polisen och berättade att den 13-åriga pojken hade tagit med vapen till skolan. Polisen åkte då dit och hittade en pistol och en kniv, som man tog i beslag.

Enligt Stefan Olsson vid Limhamnspolisen är pojken ännu inte hörd, men han kommer att förhöras senare tillsammans med vårdnadshavare och socialtjänst.

Enligt uppgifter ska bakgrunden till händelsen vara att pojken skulle skydda en kompis som kände sig hotad, men det vill inte polisen bekräfta.

Händelsen rubriceras som brott mot vapenlagen och brott mot knivlagen, och en anmälan om olaga hot är också upprättad. Eftersom pojken bara är 13 år gammal kommer han inte att lagföras för brotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".