Bussförseningar drabbar Malmöresenärer

Lokaltrafiken i Malmö har fungerat dåligt på sistone. För ett par veckor togs nya bussar i bruk men nästan omgående upptäcktes att de har motorfel och de fick tas ur trafik igen. Det har lett till stora förseningar och att många passagerare stått och väntat på bussar som inte kommit alls.

- Varje morgon när jag ska till jobbet är de sena. Då blir jag sen till tåget, för jag jobbar i Köpenhamn, och missar tåget. Även när jag ska hem blir jag sen går de var tjugonde minut, säger bussresenären Mona Ali.

Enligt Skånetrafikens egna siffror var drygt 170 turer i förra veckan mer än 10 minuter sena och 73 av de var mer än 20 minuter sena. Nästan alla förseningar berodde på fel på bussarna. Och detta trots att Veolia Transport, före detta Connex, som är Skånetrafikens entrepenör, fick 83 nya bussar levererade strax före jul. Men det är de det är fel på. Det handlar om motorfel som enligt Skånetrafiken nu ska vara till största delen åtgärdade. Det kommer dock att dröja ett tag till och till dess får malmöborna stå och frysa.

- Ja, tyvärr får man göra det men toppen är ju nådd för drygt en vecka sedan och det blir kontinuerligt bättre, säger Göran Lundblad, trafikchef på Skånetrafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".