Oriflame lämnar Malmö

Kosmetikföretaget Oriflame vill lägga ner sitt kontor i Malmö, där omkring 180 personer jobbar. Förändringen är en del i att koncentrera företagets verksamhet till Stockholm.

Företagets stora verksamheter i Malmö är katalogutveckling och säljkontor för Sverige. Här sitter också en del av ledningen för företagets verksamhet i västra Europa, dessutom samordnas distributionen av företagets produkter till den nordiska marknaden från Malmö.

Företagsledningen säger bland annat att marknaden kräver snabbare produktutveckling och genom att koncentrera verksamheten till ett ställe ska man bli effektivare. En annan anledning till att flytta verksamheten till Stockholm är att man marknadsför sina produkter som ”svenska” och därför ska även produktutvecklingen som nu sker utanför Bryssel i Belgien enligt förslaget flyttas till Stockholm.

Företaget säger sig vilja ha med så många anställda som möjligt till Stockholm. Men troligtvis kommer den dåliga nyheten för dem som jobbar i Malmö och Bryssel, att innebära en god nyhet för arbetsmarknaden i Stockholm där nu mycket folk kommer att behövas, både inom katalogutveckling och produktutveckling.

Förändringsförslaget ska nu diskuteras med de fackliga organisationerna, och tanken är att förändringarna sker under året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista