Skolstrejk på Trelleborgsskola

Under torsdagen strejkar eleverna på Köpingeskolan i Trelleborg för att försöka rädda skolan. Den stängdes i november efter mögelskador och nu funderar politikerna över om skolan ska renoveras eller stängas.

– Vi säger ju att vi ska lyssna på ungdomarna och då måste vi göra något. Både elever och föräldrar vill ha kvar skolan. Det handlar om pengar, man vill driva friskolor. Då struntar man i ungdomarna på öster, säger Lisbeth Gisselkvist (s) fullmäktigeledamot.

– Vi vill ha kvar vår skola. Vi vill gå tillsammans och inte bli utspridda över hela Trelleborg. Och vi trivs med våra lärare. Lyssnar de inte så får vi göra något mer, säger Sofia Böös i sjunde klass.

Under dagen demonstrerade eleverna för att försöka påverka politikerna.

– I dagsläget finns det inte mycket att säga. Vi har ansvar för att alla elever i kommunen får en bra skolgång. Ett vikande elevunderlag gör att det finns tomma platser runt om i kommunen, säger Ulf Bingsgård, moderat kommunalråd i Trelleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista