Kulturutbudet het fråga i Lund

Många frågor som rör kulturutbudet i Lund är heta just nu. I samband med Lunds mångmiljonsatsning för att bli kulturhuvudstad år 2014 har kultur- och fritidsnämnden också lanserat planer för ombyggnaden av Högevallsbadet och bibliotekens framtid i Lund.

Många har framfört kritik och haft synpunkter på politikernas prioriteringar. Därför väljer nu kultur- och fritidsnämndens ordförande Gösta-John Bredberg (fp) att möta allmänheten i Stadshallen på måndag klockan 17.30.

– Det här är ett desperat försök för mig att komma i kontakt med dem som har synpunkter och att deras synpunkter kanaliseras på ett schysst sätt fram till mig, säger han.

En het fråga är den som rör bibliotekens framtid. Att flytta in ett bibliotek på köpcentrat Nova Lund är kontroversiellt och om det i sin tur leder till att något av stadsdelsbiblioteken får slå igen väcker det ännu mer känslor. Att kultur engagerar råder det inget tvivel om i Lund.

– Det är ju meningen att kultur ska engagera. Men det gäller samtidigt att man inte fastnar i en konfrontation som inte leder någon vart, säger Gösta-John Bredberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista