14-våningshus diskuteras i Höganäs

I Höganäs planeras det för flera nybyggnationer de närmaste åren. Det finns planer på att bygga både kulturhus och bostäder i hamnen. Närmast på tur är byggandet av bostäder på Sundstorget. Det finns även tankar på höghus.

– Det är en vision som vi moderater tror på. Det skulle bli otroligt dyrt att bara bygga trevåningshus, säger det moderata kommunalrådet Peter Kovacs.

Sånär som på en korvkiosk är det idag ganska öde på kvarteren Oden och Balder vid Sundstorget i Höganäs, bara ett stenkast från havet och hamnen.

Planerna för den nya bebyggelsen kommer att presenteras inom kort ungefär samtidigt som det är inflyttningsdags i det sprillans nya tiovåningshus en liten bit bort, som väckte sådant rabalder när det skulle byggas.

Det finns redan förslag på hur de nya bostadshusen kan komma att se ut på Sundstorget, både med och utan höghus. Arkitekter ska bjudas in för och inom kort ska det fattas beslut. Kanske är bäddat för en ny höghusdebatt i Höganäs.

– Det kommer inte på tal med upp mot 14 våningar. Då blir det folkstorm, säger Sven Augustsson (s), kommmunstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista