Nej tack till Gringo i Landskrona

Moderatpolitikern Marko Huttunen i Landskrona vill inte att tidningen Gringo öppnar redaktion i staden. Det är bland annat den växande främlingsfientligheten och Sverigedemokraternas framgångar i det senaste valet som lockar tidningen till Landskrona.

Gringo som startades i Stockholm för tre år sedan har haft som mål att nyansera mediebilden av förorterna o det nya Sverige. Men Marko Huttunen, som är ledamot av Landskronas kommunfullmäktige, ber tidningen att avstå.

- Jag tycker inte att vi behöver storebrorsmentaliteten och människor från Stockholm för att rapportera om sådant som händer i Landskrona, säger Marko Huttunen.

- Vi har länge tänkt starta i Skåne. Det känns vettigt att starta i Landskrona där Sverigedemokraterna gått framåt. Men vi kommer att använda oss av människor baserade i Skåne, säger Dan Blomberg, redaktionschef på tidningen Gringo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista