Försäkringskassans utbetalningar försenas

Alla skåningar som väntar på utbetalningar från Försäkringskassan får vara beredda på förseningar denna månad. Antalet anställda på Försäkringskassans kontor runtom i Skåne som inte har kunnat ta sig till jobbet på grund av ovädret är så stort att det kan få konsekvenser för många.

- Vi har många försäkringskontor som inte lyckats få in sin personal. Det är extra illa just nu eftersom vi håller på med utbetalning av sjukpenning, föräldrapenning och annat. Vi kommer inte hinna att få ut alla utbetalningar till den 25, 26 och 27 i nästa vecka. Vi ber våra kunder att avvakta med att ringa hit, säger Christel Andersson som är enhetschef på Försäkringskassans kundtjänst.

Bortfallet från Försäkringskassan i Skåne var stort idag. Bara två av deras tolv anställda i växeln var på jobbet idag. Av de 42 anställda i kundtjänsten som finns i Malmö och Kristianstad har bara drygt hälften kunnat ta sig till jobbet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista