Skånetrafiken förlänger force majeure

Skånetrafiken anser fortfarnade att force majeure råder i Skåne. Från början var det tänkt att tillståndet skulle hävas klockan 17 på fredagen, men nu har man beslutat att förlänga det till klockan 10.00 på lördagsförmiddagen.

Det innebär att Skånetrafikens resenärer inte får någon ersättning för utgifter man har i samband med att tåg och bussar inte går som de ska.

– Vi kan inte hålla tidtabellen idag eftersom det fortfarande är så dåligt underlag på vägarna. Det är fortfarande linjer som inte går. Vi känner att vi inte kan ge den garanti som vi normalt vill göra. Det innebär att vi inte betalar ersättning för taxi eller liknande, säger Roland Olsson, kundombudsman på Skånetrafiken.

Enligt Skånetrafiken så gäller alltså force majeure, men SJ gör en helt annan bedömning. Varken på torsdagen eller på fredagen valde de att åberopa force majeure och deras resegaranti gäller. Men de som reser med Skånetrafiken får alltså ingen ersättning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista