Dåligt väglag i Skåne

Blåsten och snön fortsätter att ställa till med problem runt om i Skåne. Under natten till lördagen rapporterades 17 bilolyckor in till polisen, många av dem orsakades av vädret och det dåliga väglaget.

Under natten till lördag har det snöat ett par centimeter. Men det är framförallt de friska vindarna och snödrev som orsakat problem.

Under natten har polisen fått inrapporterat 17 bilolyckor. Det handlar om bilar som kör in i varandra eller singelolyckor. Nattens olyckor har varit rätt jämnt utspridda över länet och inget har fått några allvarliga skador.

Utöver det har polisen fått rapporter om 9 avåkningar, men det handlar troligen om fler. Många nöjer sig med att ta kontakt med bärgaren när man kör fast i en snödriva.

Och den risken kvarstår i dag eftersom blåsten och det hala väglaget består. Vägverket är ute med full styrka för att försöka hålla vägarna fria men framförallt de mindre vägarna kan ändå vara svårframkomliga. Inte minst på Österlen och Söderslätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista