Ännu en cirkus från familjen Rhodin

I år blir det två cirkusar i malmöfamiljen Rhodin.  Artisten Diana Rhodin har bestämt sig för att starta en helt ny cirkus tillsammans med brodern Carlo. Cirkus Rhodin ska den heta och kommer därmed att konkurrera med Cirkus Brazil Jack som drivs av Dianas andra bror Trolle.

– Det ska bli en riktigt traditionell cirkus med ett traditionellt program som på den gamla goda tiden.

Den 11 april blir det premiär i Vellinge för cirkus Rhodin sedan är det tänkt att man ska turnera främst i södra Sverige ett halvår framöver.

Artister från Bulgarien, Italien, England och Ungern har bokats in och Diana kommer själv att uppträda med sin frihetsdressyr och sitt elefantnummer. Det här blir bara den senaste i en lång rad cirkusar i familjen Rhodin.

Farfar drev på sin tid Cirkus London, pappa Cirkus Zoo och Diana var också med om att starta Cirkus Brazil Jack som hon dock lämnade för snart tio år sedan. Efter att ha uppträtt med andra cirkusar utomlands tycker hon att det är dags att starta en egen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista