Bordellrättegång kan sluta i fängelse

Åklagaren vill att den kvinna, som drev ett solarium i Malmö, som i själva verket misstänkts ha varit en förtäckt bordell, döms till fängelse. Vid en razzia för två år sedan hittade polisen sexleksaker, underkläder och kondomer i solariets källare. Ägarinnan och de två medåtalade förnekade alla anklagelser under dagens rättegång.

Gömd under en röd peruk, en scarf och stora mörka glasögon kom ägarinnan till den utpekade solariebordellen till tingsrätten i Malmö. Åklagaren menar att hon ska ha bokat tider för sexmöten åt en prostituerad kvinna som arbetade i solariets källare och dessutom tagit provision för det, det vill säga hon har gjort sig skyldig till koppleri. Åklagare Mats Svensson vill att hon ska dömas till fängelse.

Två andra kvinnor som ska ha varit anställda på solariet står också åtalade för koppleri, men de var inte lika starkt involverade och tjänade inga pengar på verksamheten. De ska därför bara dömas till villkorlig dom och böter, tycker Mats Svensson.

Under rättegången spelades det upp flera telefonsamtal från och till solariets avlyssnade telefon. Där hör man bland annat hur ägarinnan väldigt detaljerat diskuterar sexuella tjänster och priser för dessa med olika kunder. Men ägarinnan förnekar anklagelserna och bara telefonbeställningarna bevisar inte att prostitutionen faktiskt ägt rum, säger försvarsadvokat Sven-Erik Ohlsson som företräder ägarinnan till solariet.

Rättegången fortsätter på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista