Fler går med i IOGT-NTO

Landets ledande nykterhetsorganisation IOGT-NTO ökade förra året antalet medlemmar. Bara i Skåne ökade man med över 60 procent. Skåneordföranden Ingrid Jägerhed förklarar det ökade intresset med att folk har tröttnat på att se allt fler skadas av alkohol.

- Under förra året ökade vi med 1300 medlemmar till 3400. Vi har medlemsvärvat aktivt och delat upp oss i förebyggande-, socialt- och alkoholnarkotiskt arbete, berättar hon.

Det förebyggandet arbetet består bland annat av kurser om hur folk ska hantera sin alkoholkonsumtion. För att vara medlem måste man vara helnykterist men IOGT-NTO vänder sig även till andra människor för att få upp fler ögon för hur man kan ha roligt utan alkohol.

- Alkoholen kommer närmare nu när inflödet är så stort. Många tycker att det är jobbigt när de ser sina kompisar bli beroende och då tar man steget till oss, säger Ingrid Jägerhed.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista