Tre män till polisen efter våldtäkt

Under lördagen hämtade polisen i Ystad tre män till förhör, misstänkta för att vara inblandade i den brutala våldtäkten av en 13-årig flicka i Ystad natten mot lördagen.
Förutom att våldta flickan blev hon också knivskuren på flera ställen på kroppen. Hon lyckades själv ta sig från platsen och slå larm. Flickan fördes till sjukhus där hon undersöktes av läkare och fick vård för knivskadorna, som inte är livshotande. Flickan kunde också lämna uppgifter om brottslingarna till polisen. - Ganska tidigt i utredningen fick vi sådana detaljer som gjorde att vi kunde identifiera alla inblandade, berättar Lars Förstell som är informatör vid polisen i Skåne. Enligt polisen verkar det som att flickan kände en av männen och följde med i bilen frivilligt. Man ska ha åkt runt på flera ställen i Ystadtrakten för att sedan åka ut till Sandskogen där våldtäkten genomfördes utanför bilen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".