Studentjurister ger gratis hjälp

Fastighetsbolaget Stena fastigheter tror på socialt engagemang som affärsidé. Därför sponsrar de studentjuristerna i Malmö för att kunna erbjuda sina hyresgäster gratis rådgivning i alla möjliga juridiska ämnen.

- Det brukar handla om arvsfrågor, tvister när mamma eller pappa har dött. Även frågor om skulder och överklaganden av myndighetsbeslut är vanliga, säger studentjuristerna Caroline Nilsson och Daniel Nyhlén.

Studenter från juridikutbildningen i Lund sitter i Stena fastigheters lokaler på Möllevången i Malmö varje onsdag och erbjuder råd till alla som behöver det. Redan för ett år sedan när de satte igång fanns Stena med som samarbetspartner men nu ska samarbetet fördjupas och Stena täcka större del av studenternas kostnader. Varför kan man undra? Ja, svaret har Benny Thell fastighetschef på Stena fastigheter.

- Många människor har hamnat i en livskris, de betalar inte hyran och räkningar, de har inte ens öppnat kuverten. Då kan studentjuristerna hjälpa dem att komma på rätt köl, säger Benny Thell, fastighetschef på Stena fastigheter

I snitt fyra besök per gång har studentjuristerna, en siffra som Stena är så nöjda med att de tittar på möjligheten att till hösten etablera verksamheten i fler av deras bostadsområden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista