Storstädning i Helsingborg

Nu tar Helsingborg upp kampen mot skräpet och städar med målsättningen att bli Sveriges renaste stad. Startskottet går i helgen då det är dags för storstädning från norr till söder och dessutom i Norra hamnen där dykare letar efter skräp under ytan.

– Tillsammans är 2100 ungdomar ute och städar under helgen, säger Kjell Stenberg vid Tekniska förvaltningen som tror att de kommer att samla in mer än 12.2 ton skräp.

Men det handlar inte bara om helgens insatser. Utöver storstädningen så kommer bland annat fler papperskorgar att sättas upp, gator, torg och trottoarer ska städas dagligen framöver och under årets fem varma månader ska mobila städpatruller sopa upp efter helsingborgarna.

Maria Scoutkår Spejarna hade fått området kring Kärnan på sin lott. Ett tjugotal unga utrustade med sopsäckar och grova handskar plockade upp vad de hittade i skräpväg. En av spejarna är nioårige Filip som visar upp en halvfull papperssäck.

– Vi har hittat påsar, ölburkar och glas, berättar Filip som tycker det har varit lite jobbigt att städa.

Och inte heller blev det någon skatt.

– Men jag har hittat den här nyckeln, säger Filip och visar upp en alldeles vanlig dörrnyckel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista