Politiker oroad över Rosengård

Många beklagar nu händelserna på Rosengård i Malmö i helgen då tumultartade scener utspelade sig där i samband med ett stort antal bränder. Polisen har fått eskortera brandbilarna som blivit attackerade av ett stort antal ungdomar.

På söndagskvällen brann det på Rosengård igen. Det gick lite lugnare till, men polisen var där när brandmännen släckte en brand i ett soprum. På lördagen gick det hetsigare till när flera ungdomar kastade ägg och stenar mot räddningstjänstens fordon. Ett stort antal polispatruller fick kallas in.

- Jag är besviken och arg på det som har hänt. Det skickar ut en oerhört negativ bild av en stadsdel där det finns så mycket gott och visa också, säger riksdagsledamoten Luciano Astudillo (s) från Malmö.

Han menar att det som gjorts hittills i stadsdelen Rosengård inte är tillräckligt.

-Det måste satsas mer långsiktigt. Barnen måste få en bra skolgång och de som bor här måste få arbeten. Samtidigt måste man vara tydlig mot de ungdomar som går över gränsen, säger Luciano Astudillo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista