Politiker kräver slopad gratisparkering

Slopa de kommunala gratisparkeringarna för tjänstemän och toppolitiker. Det kräver en rad företrädare för socialdemokraterna i Helsingborg i en motion till fullmäktige.

Det är inte bara orättvist mot kommunens invånare att politiker och tjänstemän parkerar gratis, utan det står också i stark kontrast till stadens miljömål, menar förslagsställarna.

Man pekar på att 22 000 bilar dagligen passerar Drottninggatan och rådhuset, och det är många fler än miljönormen för kvävedioxidutsläppen egentligen bör tillåta. Kommunens mål är att få ner miljöbelastningen med hjälp av höga parkeringsavgifter och utökad kollektivtrafik.

Då är det rimligt att politiker och tjänstemän går före med gott exempel och väljer kollektivtrafik i första hand istället för bilen, säger socialdemokraterna som också pekar på att gratistillstånden delas ut mer eller mindre godtyckligt bland mottagarna.

Socialdemokraterna som samregerade Helsingborg i fjol hade tillgång till samma gratis parkeringsplatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista