Rosengård kraftsamlar

Polis, räddningstjänst och Lugna gatan är några av de aktörer som höjer beredskapen i Rosengård inför helgen. Efter oroligheterna de senaste dagarna har Rosengårds stadsdelförvaltning samarbetat med många krafter för att få stopp på oroligheterna.

– Som fastighetsägare har vi ansvar att se till att det inte står sopor och bråten i källargångar och trapphus. Vi har även pratat med butiksägarna att inte låta saker stå ute, säger Anna Heide, fastighetschef på MKB i Rosengård.

Oroligheterna i Rosengård började i lördags med att barn och ungdomar kastade ägg och stenar på polis och räddningstjänst. Sedan dess har nästan 20 bränder anlagts i Rosengård. Polisen misstänker att ungdomar ligger bakom.

Därför handlade en stor del av diskussionerna vid dagens presskonferens handlade om att det behövs fler aktiviteter för ungdomar på Rosengård.

Tidigare än planerat öppnar man nu fritidsgården Tegelhuset i Rosengård på helgerna, redan den här helgen ska den hålla öppet. Dessutom ska Lugna gatan, en organisation som jobbar brottsförebyggande med ungdomar, satsa extra på den stökiga stadsdelen.

– Vi kommer att ha vår lokal öppen lite längre och anordna idrottsaktiviteter samt öka antalet Lugna gatanvärdar i stadsdelen, säger Arben Latifi, verksamhetsansvarig för Lugna Gatan Region Syd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista