Renovering väntar kallbadhuset i Malmö

Ribersborgs kallbadhus ska räddas. Det beslutade fritidsnämnden i Malmö på torsdagskvällen. I höst börjar arbetet med att reparera de slitna pålarna och balkarna under badhuset.

–Det vi beslutat om nu är att anta den programutredning som finns om kallbadshuset och skicka ärendet vidare till servicenämnden. Deras förvaltning ska sen sätta igång de nödvändiga säkerhetsåtgärder som behövs. Badet är säkert som det är nu, men en ordentlig upprustning ska göras, säger Lynn Ljungberg (s) ordförande i fritidsnämnden.

Det är bryggan under Ribersborgs kallbadhus som ska rustas upp. Exakt vad det kommer att kosta är ännu oklart, men det har spekulerats om summor runt 20 miljoner kronor.

Den programutredning som fritidsnämnden nu antagit gjordes 2004, så redan för tre år sedan fanns det alltså kunskap om att kallbadhuset var i mycket dåligt skick. Den borgerliga oppositionen är mycket kritisk till att den här rapporten först nu kommit på nämndens bord.

–Det är ju helt oacceptabelt. Ska man fatta beslut om en rapport ska den bygga på aktuella uppgifter, säger Andreas Bruzelius (m) ledamot i fritidsnämnden.

Men varför det dröjt så länge innan den här rapporten uppmärksammats har Lynn Ljungberg ingen förklaring till. Hon menar att det är tjänstemännen som får rapporterna och det är deras ansvar att redovisa dem för nämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista