Lund blir utan flygplats

Efter nästan 50 år kan Lund nu bli utan flygplats. Till hösten börjar man bygga en rättspykiatrisk klinik där landningsbanan idag ligger. Flygklubben är missnöjd med att kommunen inte ordnat någon ny mark. Men kommunen tycker att det ligger på klubbens ansvar.

-Uppgiften att försöka hitta en alternativ placering ligger på flygklubben, säger Gunnar Jönsson (s), andre vice ordförande i byggnadsnämnden i Lund.

Lunds flygfält har legat på samma ställe i 47 år och när planerna på att bebygga landningsbanan kom protesterade flygklubben. Lunds kommun säger sig nu beredda att jobba för att hitta ett alternativ, men flygklubben får själv komma med förslag till vart flygfältet ska ligga och Lund blir med största sannolikhet utan flygplats i höst.

- Är det under en kortare tid och om det finns behov av en flygplats så finns det en sådan två mil bort, i Eslöv, säger Gunnar Jönsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista