Helsingborgs skolgårdar stängs på kvällar

Skadegörelsen på Helsingborgs skolgårdar kostar miljontals kronor varje år. Nu vill den borgerliga femklövern i Helsingborg införa ett förbud mot att obehöriga vistas på skolgårdarna från sex på kvällen till sex på morgonen.

På S:t Jörgens skola i Helsingborg har man redan tagit saken i egna händer, och har redan satt upp en skylt för att stoppa ovälkomna besökare.

– Det är ett sätt att sätta tyngd bakom orden, säger Gunnel Nordegren, rektor på S:t Jörgens skola.

– Tillhör man skolan så har man rätt att vara där. Obehöriga ska inte vara på skolan. Vi har väktarbolag som kör runt och de kan säkert bedöma vem som får vara där, säger TomasFinnborg, moderat kommunalråd.

Den socialdemokratiska oppositionen är kritisk till förslaget och kommer att rösta emot det vid nästa kommunfullmäktige.

– I en del byar är lekplatserna de enda lekplatserna som finns. Så här skapar man en regel med fler undantag än de som följer den, säger Ingela Andersson, (s) kommunalråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista