Osäkert om ansvarsfrihet för fritidsnämnden

Efter vårens avslöjanden om dåligt underhållna fritidsanläggningar i Malmö, ser fritidsnämnden inte ut att få ansvarsfrihet av fullmäktige.

Ett av de partier som inte vill ge nämnden och dess ordförande, socialdemokraten Lynn Ljungberg, full ansvarsfrihet är Folkpartiet.

- Folkpartiets kommunfullmäktigegrupp tog på måndagskvällen ställning  för att inte ge ansvarfrihet till den fritidsnämnd som satt den förra perioden. Vi stödjer därmed det förslag som ett helt enigt revisorskollegium har lagt. Om det blir så att kommunfullmäktige inte meddelar ansvarsfrihet så är det en naturlig följd att de entledigas från sina förtroendeposter, säger Allan Widman är ordförande.

Enligt Sydsvenskan är det bara socialdemokraterna själva som är beredda att ge full ansvarfrihet till nämnd och dess ordförande, socialdemokraten Lynn Ljungberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".