Nytt tips om mordet på Niklas

Polisen har fått in ett tips om det 16 år gamla mordet på 20-årige Niklas Elmberg från Bjärred, som man bedömer som intressant. Niklas Elmberg mördades hösten 1991 med flera knivhugg när han cyklade hem från Lund till Bjärred och många underliga omständigheter finns runt mordet.

Det handlar om det 16 år gamla mordet på 20-årige Niklas Elmberg som hittades mördad i ett fält utanför Lund.

Polisen har genom åren varit förtegen om mordfallet och väldigt lite information har läckt ut. Polisen vet inte med säkerhet om fyndplatsen vid cykelvägen över fälten mellan Lund och Bjärred också är mordplatsen.

Poliskällor har sagt att man tror sig veta vem mördaren är, men att den personen avlidit. Det tips utredarna nu intresserat sig för gäller en man som finns omnämnd i flera dokument i den omfattande förundersökningen.

Han är idag i 50-årsåldern, skriven i Skåne och det som gör att skånepolisens speciella cold case-grupp skall granska ärendet på nytt är att mannen har kopplingar till den man som poliskällor trott varit mördaren. Kriminalinspektör Leif Sigfridsson fick tipset av en slump i programmet Efterlyst.

- I torsdags hade vi ett inslag i Efterlyst i TV 3 angående ett annat ärende vi jobbar med. Då fick vi tips om mordet på Niklas. En person namnges som tidigare förekommit i utredningen för några år sedan. Tipset verkar intressant, säger Leif Sigfridsson, kriminalinspektör som sitter i polisens så kallade Cold Case-grupp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista