SAS-strejken fortsätter på Kastrup

Den vilda strejken bland SAS kabinpersonal på danska flygplatsen Kastrup fortsätter och på onsdagen beräknas över 100 avgångar ställas in.

Ungefär lika många turer ställdes in under tisdagen, då strejken började. Mängder av resenärer har drabbats och kommer beröras.

-Vi har fått ordna hotellrum och göra ombokningar till våra resenärer, säger Mikkel Lundahl på danska SAS informationsavdelning.

Av de resande som kom till Kastrup på tisdagen fick ett stort antal övernatta. SAS fick förklara den uppkomna situationen och bjuda på mat och dryck till de många väntande. Strejken fortsätter under onsdagen och först vid 10-tiden ska de kabinanställda hålla möte om strejken ska fortsätta. Strejken vållar kaos på flygplatsen och kostar SAS flera miljoner.

Det är en avtalsstridig strejk som kabinpersonalens fackförbund tar avstånd från. I botten ligger missnöje med ett nytt avtalsförslag som är på väg.

Till danska nyhetsbyrån Ritzau säger kabinfackets ordförande Niels Henrik Madsen att det inte handlar så mycket om löneförhöjningar utan att SAS är sämst bemannade av alla flygbolag i Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista