Landskronavarvet går i ide

Troligen läggs Landskronavarvet i malpåse i väntan på nya order. I morgon läggs rekonstruktionsplanen fram vid Lunds tingsrätt.
Idag blev det ockå känt att en av Landskronavarvets största kunder - Pharmadul Emtunga AB - ser ut att dra sig ur det befintliga avtalet som skulle hålla varvet med jobb fram till mars. Största kunden stäms - Vi har idag kontaktat advokat för att förberada en stämning för kontraktsbrott, säger Landskronavarvets utsedde rekonstruktör Staffan Anderberg. Pharmadul Emtunga hade velat ta över produktionen av moduler till läkemedelsindustrein och de omkring 100 anställda vid varvet, men erbjudandet avvisades. Enligt Anderberg är inte Landskronavarvet helt beroende av Pharmaduls order. Varvet ska finnas kvar Den plan som läggs fram i morgon går ut på att Landskronavarvet läggs i malpåse till dess man har fått in några order och planen syftar till att varvet ska finnas kvar på lång sikt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".