Stor hundutställning i regn

Under lördagen pågick en av de största hundutställningarna i Sverige i år i Hässleholm. I regnet hade runt 3700 hundar samlats till de nationella tävlingarna.

– Vi räknar med att det är Sveriges största hundutställning i år och då till antalet hundar som besöker den per dag, säger Jonas Öhrn, ordförande i Nordskånska Kennelklubben, som håller i arrangemanget.

Hundar i koppel, burar och en annan i regncape. Det kryllade av både riktigt stora och små hundar på området kring Hässleholmsgården på lördagen.

Ibland hälsar de nyfiket på varandra och när det gäller visar de upp sig i någon av ringarna som finns utmärkta på gräset. Domarna kommer främst från de nordiska länderna, men även från länder som Irland och Sydafrika.

På eftermiddagen kommer finalerna igång, då också en Best in show ska utses.

Den tibetanska spanieln Mocca väntar snällt på sin tur att gå i ringen, tillsammans med matte Margareta Hägglund från Norrtälje, som bäddat ner Mocca under en vattentätfilt och paraply.

– Mocca får inte bli blöt. Det är inget vidare idag då det regnar, det var bättre igår. Annars är det ett trevligt arrangemang på en trevlig plats, säger Margareta Hägglund.