Triangelfilm i konkurs

Filmbolaget Triangelfilm i Malmö har begärts i konkurs. Det är ägarna själva som lämnat in ansökan och orsaken är akuta ekonomiska problem efter ett antal felsatsningar.

– När man jobbar med ett helt oberoende bolag så är lever man väldigt känsligt. Om flera filmer i sträck har varit dyra att köpa in och de inte går så bra, så får man ekonomiska problem, säger Mattias Nohrborg som är en av delägarna.

Det var för två veckor sedan som problemen blev akuta och enligt Mattias Nohrborg har man jobbat intensivt för att hitta lösningar utan att lyckas. Han vill själv inte berätta vilka felsatsningar som lett fram till situationen.

Med i konkursen av triangelfilm dras också dotterbolagen Spegelfilm som driver biografen Spegeln i Malmö, Trekant som är ett marknadsföringsbolag och ytterligare ett par vilande bolag. Totalt förlorar åtta personer jobbet.

Vad som kommer hända med biografen Spegeln är nu osäkert. Det är Malmö kommun som hyr biografen och i sin tur hyr ut till Spegelfilm.

Att driva ett bolag som triangelfilm som koncentrerar sig på kvalitetsfilm har blivit mycket mer komplicerat på senare års, säger Nohrborg. Vinsterna är visserligen högre men också riskerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".