Kamphundskurs kanske stoppas

Om en vecka startar ungdomshuset Nova i Landskrona en kurs för unga kamphundsägare. Två killar på gymnasiet som vill lära sig hantera sina valpar. Men redan nu så är kursen hotad. Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, tänker stoppa kursen.

– Om mina befogenheter räcker så ska jag stoppa kursen, annars ska jag uppmana dem som har det att göra det. Det är som att ha en vapenkurs på ungdomsgården, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

När två killar med en varsin kamphund, en pitbull och en amstaffvalp, ville gå en kurs i hundträning, nappade ungdomshuset på idén. Man bestämde att de skulle få träna tillsammans fem gånger under Dennis Söderkvist. Han har varit hundinstruktör i sju år och säger att det bara är bra att dom vill gå en sån här kurs, men att de kanske inte borde ha skaffat sig kamphundar som oerfarna hundägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".