Studentlägenheter i Lund står tomma

Trots bostadsbrist så står 64 studentlägenheter på Klostergården i Lund helt tomma. Dålig timing i byggandet gör att universitetet inte lyckats få dem uthyrda.

I december i fjol så invigdes företaget Akelius sina nya studentlägenheter på Klostergården i Lund. Redan från starten så hyrde Lunds universitet 98 lägenheter som de ville ha för att kunna hyra ut till utbytesstudenter, en grupp som man ofta haft svårt att erbjuda boende i Lund.

– Byggnationen stod ínte klar förrän efter terminsstart, man skrev ändå på avtalet, för att behovet till hösten kommer att vara stort, säger Ingela Fallenius som är sektionschef för universitetets Housing Office.

Till höstterminen så anländer fler utbytesstudenter, så till våren så tror man på universitetet att alla lägenheter ska hyras ut. Men än så länge står de alltså tomma, och kostar universitetet pengar. Men hur mycket det kostar är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".