Många fordon vägde för mycket

Tusentals fordon och deras förare kontrollerades av polisen runt om i Skåne sent igår kväll. Fokus riktades mot nykterhet, bilbältesanvändning och fortkörning. Nytt för den här gången var också invägning av fordon som kom till Sverige.

– Vi vägde fordon som kom söderifrån, företrädesvis lastade med alkohol. Vi gjorde 130 fordonsvägningar och 74 av fordonen blev rapporterade för övervikt, berättar insatsledaren Lars Östrell.

Sådana här stora trafikkontroller görs varje år i Skåne, säger Lars Östrell. På två timmar, sent i går kväll, kontrollerade poliserna knappt 4500 fordon ute på skånska gator och vägar.

Bland mycket annat upptäckte polisen 9 misstänkta rattfyllerister, 18 fall av olovlig körning och inte minst 236 fartsyndare.

– En förare körde i 104 kilometer i timmen på en 50-sträcka och en annan i 132 kilometer i timmen på en 90-sträcka, säger Lars Östrell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".