Fortfarande oklart i Landskrona

Moderaterna och folkpartiet i Landskrona fortsätter att säga nej till att bilda koalition med socialdemokraterna - på lördagen hade partierna möte. Man förespråkar dock att kommunen leds av socialdemokraterna.
De två borgerliga partierna kan tänka sig ett form av samarbetsavtal för att hålla främlingsfientliga Sverigedemokraterna borta från inflytande. - Avtalet skulle reglera i vilka lägen vi ska informera varandra och att vi har en skyldighet att hitta breda lösningar i stället för att ställa ultimativa krav, säger Torkild Strandberg, ordförande för folkpartiet i Landskrona. Siktar på valet 2006 Orsaken till att moderaterna och folkpartiet inte vill gå i koalition med socialdemokraterna är att man siktar på en borgerlig majoritet i Landskrona efter valet 2006. - Då skulle det kännas som ett bedrägeri mot väljarna att nu ha en koalition med de vi tidigare har opponerat så starkt emot, säger Strandberg. Bollen hos (s) Enligt honom är det nu upp till socialdemokraterna att överväga om de är beredda att styra kommunen på de här villkoren. Förhandlingarna fortsätter till veckan. (s) vill ha koalition Men hos socialdemokraterna tycker man att ett sådant samarbete inte är nog utan hoppas fortfarande på koalition. - Vi vill ha ett nära samarbete med folkpartiet där vi skriver avtal om hur vi ska driva politiken, säger Anders Karslsson, ordförande för socialdemokraterna i Landskrona.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".