Ljungberg avgår från sin post

En rad socialdemokratiska politiker, med nämndens ordförande Lynn Ljungberg i spetsen, lämnar nu sina uppdrag i fritidsnämnden i Malmö. Det stod klart igår.

Aq-va-kul, Ribersborgs kallbadhus och Baltiska hallen är några av de fritidsanläggningar som har förfallit efter år av eftersatt underhåll, något som uppdagats och följts av medierna.

Och enligt socialdemokraten Lynn Ljungberg är mediebevakningen en anledning till att hon och de andra socialdemokraterna avgår.

– Nu tycker vi att man är nere på en nivå där föreningslivet skadas och där fritidsnämnden inte får någon arbetsro. Vi är mycket sorgsna och ledsna över att behöva fatta det här beslutet, säger Lynn Ljungberg.

Beslutet fattades i samråd med socialdemokraterna i Malmö där Christine Axelsson är ordförande. Och även hon menar att mediernas bevakning är en viktig anledning till att nämdsledamöterna nu avgår.

– Vi har diskuterat igenom situationen och tillslut tycker s-gruppen att mediedrevet har gjort det svårt för den att fullfölja sitt uppdrag. Vi i styrelsen ställer oss bakom och stöttar S-gruppen i beslutet, säger hon.

Kritiken har varit hård mot samtliga politiker i fritidsnämnden.

I april nekades nämnden ansvarsfrihet i kommunfullmäktige för verksamhetsåret 2006.

Då begärde också den borgerliga oppositionen att de socialdemokratiska ledamöterna i fritidsnämnden skulle avgå.

Men förslaget röstades ner istället skulle frågan lösas inom det socialdemokratiska partiet.

Och i går kom alltså beskedet att socialdemokratiska ledamöter lämnar sina uppdrag i fritidsnämnden i Malmö.

– Det är förödande att vi har fritidsanläggningar som är i dåligt skick. Problemet är att när man försöker åtgärda eller förbättra något så är det väldigt svårt för S-gruppen att komma ut med sitt arbete, säger Christine Axelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".