Skatteverket centraliserar

På måndagen fick de anställda på Skatteverket veta att stora förändringar är på gång. Skatteverket gör om sin organisation och centraliserar.

- Jag fick veta att Trelleborg inte längre skulle vara ett vanligt kontor med handläggande uppgifter, säger Eva Seger, skattehandläggare i Trelleborg.

För Skånes del innebär det att alla skattehandläggare koncentreras till Helsingborg, Kristianstad, Simrishamn, Malmö och Lund. De övriga sju skattekontoren göras om till servicekontor med några få anställda som kan svar på enklare frågor.

Det är inte aktuellt med några uppsägningar, men personalstyrkan kommer bli mindre eftersom många kommande pensionsavgångar inte ska ersättas.

Pia Karsten är enhetschef för beskattningshet två med ansvar för Trelleborg, Lund och Malmö och hon berättar vad omorganisationen innebär för de 34 handläggarna i Trelleborg.

- Ett antal medarbetare kommer att få sin arbetsplats på annan plats än Trelleborg, säger Pia Karsten.

Skattehandläggaren Eva Seger har sett hur personalstyrkan krympt i Trelleborg under senaste åren och tror att omorganiseringen är att fördra framför ytterligare personalnedskärning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".