Fallet Jimmy Svensson tas upp igen

För snart tre år den försvann 19-årige Jimmy Svensson från Ängelholm. Nu har polisen beslutat att göra nya sökningar efter kroppen efter att man fått in nya uppgifter som tyder på att det inte var hans kamrater som var de sista som såg honom i livet.

Det är polisens så kallade cold case-grupp som jobbar med fallet. Den här gruppen tar upp gamla utredningar och nu har man åter förhört kamraterna och grävt djupare i fallet med försvunne Jimmy.

Det visar sig nu att det var Jimmys styvpappa, som enligt egen uppgift är den siste som såg Jimmy i livet, den 29 juli 2004. Jimmy skulle då ha cyklat iväg från styvpappan på dennes cykel, en svart Monark, som också är spårlöst försvunnen. Kamraterna har troligen tagit fel på dagen och det förändrar utredningen.

– Det är inte ovanligt att man blandar ihop tiden, man vill minnas med ibland blir det fel, säger kriminalkommissarie Per Åke Åkesson.

Än är inget gripande av någon misstänkt på gång. Istället ska polisen söka mera efter kroppen, som man tror ligger nergrävd någonstans.

– Det finns många olika tekniker att använda sig av idag, man behöver inte gräva för att ta reda på om någon ligger i marken, säger Per Åke Åkesson. 

Om det är ett genombrott på gång i utredning är för tidigt att säga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".