Simklubbar i Malmö saknar bassäng

En lösning på bassängbristen i Malmö är akut, annars riskerar 1700 barn i Malmö att bli utan simundervisning i höst. Idag hade simklubbarna möte med kommunledningen och framförde då egna förslag på hur problemen kan lösas.

– Det har gått alldeles för lång tid. Aq-va-kul stängdes för tre månader sedan och vi vet inget om vad som ska hända till hösten med simskoleundervisningen, säger Magnus Lennartsson, klubbdirektör för föreningarna Malmö kappsimsklubb, Malmö simsällskap och Limhamns simsällskap.

Problemet med simskolorna är bara ett av många problem som dykt upp för simklubbarna. Utöver det har bland annat medlemsantalen sjunkit drastiskt och flera anställda riskerar att inte kunna jobba kvar.

Nu hoppas Magnus Lennartsson på att politikerna skyndar på beslutsgången och kanske även att de tar åt sig av de förslag som klubbarna lämnat.

– Vi hoppas att man kan bygga ett provisoriskt tak över Lindängsbadet. Man kan också bygga en provisorisk bassäng för vattenpolo, simhopp och undervattensrugby, säger Magnus Lennartsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".