Avbrutna fotbollslag möts igen

Förra veckan fick ett juniorlag från Kristianstad eskorteras ut från en fotbollsmatch i Trelleborg av polis. På lördagen möts lagen igen. Nu har det framkommit att bakom hoten ligger en dispyt mellan kristianstads- och trelleborgsungdomar som skrivit hånande låtar om varandra.

– Vi kanske frågar varför de kommit för att titta på matchen. Men vi är där mest för att behålla lugnet, säger Patrik Svensson, fritidsledare i Kristianstad, ska vara på matchen imorgon.

För en och en halv vecka sedan blev stämningen så dålig att matchen mellan pojklagen från Trelleborg och Kristianstad fick avbrytas. Ett gäng i publiken på Vångavallen i Trelleborg skrek oförskämdheter och hotade pojklaget från Kristianstad.

Men bakom finns ett bråk som egentligen inte har med fotboll att göra säger fritidsledare Patrik Svensson. Han jobbar med några Kristianstadsungdomar som efter ett brustet musiksamarbete blivit ovänner med några Trelleborgsungdomar. Bråket togs ut till fotbollsmatchen, trots att det handlade om andra personer och saker.

Inför matchen mellan TFF och KFF nu imorgon har polisen kontaktats, och matchen ska spelas på en inhägnad plan. Fritidsledare Patrik Svensson hoppas att det som hände i Trelleborg inte ska upprepas i Kristianstad.