Man sköt mot fest i Bjärnum

En 38-årig man från Bjärnum i nordöstra Skåne greps under natten till söndagen misstänkt för att ha skjutit i närheten av en fest. Ingen skadades i samband med skottlossningen.

Det var klockan tio i elva på lördagskvällen som polisen larmades om att skott avlossats i närheten av en fest i Bjärnum. Festdeltagarna hade hört två skott, och på en tomt i närheten såg de en man beväpnad med ett hagelgevär.

Den beväpnade mannen gick in i sitt hus men återkom sedan och hotade festdeltagarna. Därefter försvann han från platsen på cykel.

Polisen piketstyrka kom till platsen, och under några timmar sökte man efter mannen i Bjärnum och trakten omkring. Vid tvåtiden stod det klart att mannen hade förskansat sig inne i sin bostad, och efter långa förhandlingar lämnade mannen vid fyratiden över sig frivilligt till polisen.

38-åringen är tidigare känd av polisen och nu gripen misstänkt för grovt olaga hot, vapenbrott och övergrepp i rättssak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista