100 förare körde för fort vid Helsingborg

Polisen gjorde hastighetskontroller längs E6:an under hela fredagen, från Svinesund till Trelleborg. Flera hundra förare fick böta för fortkörning.
Polisen i Västra Götaland, Halland och Skåne samarbetade på fredagen för att kontrollera hastigheten längs E6:an. Det var många bilförare som inte höll hastighetsgränserna. Totalt fick 285 förare böta för att ha kört för fort. 33 av dem fick lämna ifrån sig sina körkort direkt. Vid polisens kontroll utanför Helsingborg var det omkring hundra förare som bötfälldes. Tio av dem hade kört fortare än 140 km/h på motorvägen och blev av med sina körkort. Mellan Trelleborg och Skegrie körde 36 förare för fort, fem av dem så fort att de mister sina körkort. En motorcykelförare körde i 176 km/h på en sträcka där gränsen var 90 km/h. Det var mest förare av personbilar som körde för fort, men en bussförare och 22 lastbilschaufförer bötfälldes också. Men det var inte bara hastighetskontroller som utfördes längs E6:an. Flygande besiktningar genomfördes och Skånepolisen upptäckte bland annat några fall av grov olovlig körning, ett par personer som inte hade bilbälte på och en bil som saknade registreringsskylt.
(TT) och Anna Hanspers
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".