Multiarenor byggs i Helsingborg

I Helsingborg ska så kallade näridrottsplatser bli stans nya verktyg mot segregation. Fyra bostadsområden ska få så kallade multiarenor för åtta olika idrotter redan i år.

– Vi tror ju att det här är ett sett att nå de som inte är aktiva i föreningslivet. Det blir en mötesplats för många och så får vi dem att röra på sig, säger Hans Egger på skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg.

Det är fyra idrottsplatser kantade med sarg och belagda med exempelvis konstgräs det gäller. De är avsedda för alla möjliga lagsporter till exempel   basket, innebandy, handboll, fotboll och volleyboll. 

Var arenorna hamnar är inte klart, men kommunen har tittat på Gustaf Adolfsskolans skolgård ,  Ödåkra-Björka, Fredriksdalsskolan och Raus plantering.

– Sätter man upp arenor i ett område och belyser dem kvällstid så hoppas vi att barnen använder anläggningarna spontant, som man gjorde förr, säger Hans Egger.

– Förhoppningsvis är den här investeringen en besparing i långa loppet. De unga hittar inte på bus i den utsträckning som idag och de blir rädda om sin anläggning, fortsätter han.